Avfuktning 2018-04-12T13:05:18+00:00

Fukt

Fuktproblem i en fastighet är mycket vanligare än man kanske skulle kunna tro och leder ofta till biologiska tillväxter som skapar dålig lukt och röta. Detta medför alltför ofta stora kostnader att åtgärda och utan garantier för att problemet försvinner.

1991-2005 har medeltemperaturen i Sverige ökat med mer än en grad och nederbörden i stora delar av landet med mer än 10%. De sista åren har förändringen varit ännu snabbare. Med ett fuktigare klimat ökar riskerna för en mögelskada eller rötskada i krypgrunden/vinden.

Krypgrunder/vindar ventileras för att mark- och luftfukt skall kunna föras ut. Tyvärr innebär ventilationen också att fukt förs in i krypgrunden/vinden när den är kallare än sin omgivning. Det beror på att varm luft kan bära mer fukt än kall luft. Detta innebär att med ökat förändrat klimat, utbyte av värmesystem etc ventilationen blir felaktig eller otillräcklig som leder till fuktproblem.

Vi använder oss av Trygghetsvaktens totallösning för din fastighet och du kan vara säker på att fuktproblemen försvinner.

LÄS MED OM FUKT