Luft/Vatten 2018-03-19T14:32:19+00:00

Luft/vatten

Skillnaden mellan Bergvärme och Luftvattenvärme är att en luftvärmepump tar sin energi från luften precis som en luftvärmepump. Men skillnaden är att en Luftvattenvärmepump värmer vattnet som går runt i radiatorerna istället för att värma luften inne.

En Luftvattenvärmepump levereras som komplett system med tillhörande tank eller som dockning där du som kund behåller din befintliga tank/panna och endast ansluter värmepumpsdelen(ute) samt värmeväxlaren(inne). Dockning kan vara ett bra alternativ då man har en befintlig tank som inte har så många år på nacken, detta sparar åtskilliga tusenlappar på slutpriset.

Varma hem har valt att främst arbeta med fabrikaten Daikin Altherma, Panasonic aqurea och LG Therma V. Att vi främst jobbar med dessa fabrikat är för att dom klarar att producera värme trots stäng kyla. Samtliga är inverterreglerade och har i det flesta fallen inget vatten i utomhus vilket minimerar frysrisken vid t.ex. strömavbrott. En inverterstyrd kompressor förbrukar ca 30% mindre energi jämfört med en ett traditionellt on / off-system.

Vi är märkesoberoende och erbjuder bland annat:

Luft/Vatten

SPARA IN PÅ DRIFTSKOSTNADERNA FÅ OPTIMAL KOMFORT

Daikin Althermas avancerade teknik ger både höga besparingar och en behaglig rumstemperatur. Hur? Genom att matcha kapaciteten med behovet och genom att använda de mest energieffektiva komponenterna och hantera prestandan med intelligenta kontroller. Självklart är innehåller Daikin Althermas utomhusenhet en inverterreglerad Inverterteknik Kompressorn som är hjärtat i värmepumpen anpassar hastigheten till ditt kyl- eller värmebehov och förbrukar därmed den energimängd du behöver, varken mer eller mindre. En värmepump som kan känna av det aktuella behovet har en högre energieffektivitet än en som hela tiden går med full kapacitet. En inverterstyrd kompressor förbrukar ca 30% mindre energi jämfört med en ett traditionellt on / off-system. kompressor även cirkulationspumpen använder sig av inverterteknik vilket få luft/vatten värmepumpar gör. Alla dessa nya förbättrningar gör Daikin Altherma ännu mera energieffektiv.